Spirálozógépek

A spirálózógép a korszerű iroda elengedhetetlen kelléke. Segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetünk kis példányszámú, esztétikus prezentációkat, tárgyalási anyagokat. Igényes, tartós, jól lapozható füzet formátumú kiadványokat állíthatunk elő az íróasztalunknál anélkül, hogy nyomdai szolgáltatást kellene igénybe vennünk. Az asztali spirálozógépeket két fő csoportra oszthatjuk, műanyag és fém spirálkötéshez alkalmas eszközökre, de léteznek mindkét technológiához alkalmas berendezések.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Spirálozógép vásárlás előtt feltétlenül érdemes átgondolni, hogy milyen célra fogjuk használni a spirálozó gépünket. A spirálozógépek kapacitása széles spektrumon mozog. Az egyszerre átlyukasztható lapok száma általában 8 és 55 között változik, míg a maximálisan lefűzhető lapok száma 120-500 lehet. 14-51 mm-es iratspirálok léteznek, de természetesen nem mindegyik gép alkalmas az összes méret befogadására.
Megkülönböztetünk még kézi és elektromos spirálkötőgépeket. Az elektromos berendezések nagyobb kapacitásúak, de egy kis iroda számára nem feltétlenül szükségesek.